Vin alb demisec

Vinul nu este o simplă băutură care se poate bea oricum. Pentru a vă putea bucura de savoarea vinului va trebui să ştiţi când să îl beţi şi cu ce alimente să îl asociaţi la masă în special dacă nu vreţi să vă faceţi de râs în fata musafirilor.

Vinurile pot fi albe, roze sau roşii, pot fi spumante sau liniştite şi în funcţie de gust pot să fie seci, demiseci, demidulci, licoroase şi dulci. Aceste clasificări se iau în clacul în momentul în care se asociază cu preparatele culinare.

La începutul meselor se oferă vinuri albe, spumante şi seci, nu mai vechi de doi ani. Nu sunt recomandate vinurile pentru supe, ciorbe, creme dar pot să fie şi excepţii: la supa de ceapă se poate bea vin alb demisec.

Cititi si despre vin rosu demidulce, dulce, sec.

Vin alb demisec

Grupa antreurilor reci şi calde poate fi însoţită atât de vinuri albe cat şi de vinuri roze sau roşii tinere. La preparatele de bază sunt servite numai vinuri roşii vechi şi făcute din mai multe soiuri de struguri.

La desert se vor utiliza vinuri dulci şi licoroase sau se poate continua cu vinul roşu consistent de la preparatul de bază în special dacă avem un desert cu ciocolată.

Pentru mai multe informatii accesati paginile Vinul nu se bea la intamplare, Cum se consuma vinul si 10 termeni despre vinuri.

Mâncarea şi vinul trebuie să se valorifice reciproc. Doar vinul spumant se poate bea înainte de masă sau băuturile aperitive. Mâncarea şi vinul vor trebui să se pună în valoare reciproc, nu să concureze. La sfârşitul mesei apelăm la băuturi digestive.

Nu asociaţi un vin parfumat cu un fel de mâncare la fel de parfumat.

Nu puneţi paharele cu vin alb pline. Eticheta spune că viul va trebui să ocupe 40 de procente din pahar pentru că vinul să îşi poată expiram aromele şi gustul în mod pozitiv spun specialiştii.

Pentru vinurile albe, paharele au un volum mic, pentru că nu trebuie ca vinul să îşi modifice mult temperatura de servire.

Sticlele trebuie să fie ţinute în crama, la întuneric şi la o temperatură de 12-14 grade Celsius. Nu se vor pune în frigider, în balcon sau la căldură. În ceea ce priveşte sticla, dacă vreţi să duceţi în  dar gazdei vin şi vă simţiţi pierduți în faţa rafturilor cu zeci de sortimente, este recomandat să consultați eticheta.