Producator Cabernet Sauvignon pret

Binecunoscutului si degustatul Cabernet Sauvignon este un vin roşu, intens si cu arome bogate de coacăze care se pretează bine și la îmbătrânire. Acesta este un vin care a făcut celebră regiunea Bordeaux recunoscută în domeniul vinurilor. Deoarece este considerată de către specialişti si de către iubitorii vinului ca fiind cea mai bună zonă viticolă la nivel mondial, atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ, regiunea este renumită în special pentru vinul roşu care reprezintă 75 de procente din producţia totală. Soiul Cabernet este preferat în special în podgoriile din Medoc si din Graves. De asemenea, Cabernet se număra și printre cele mai rafinate vinuri roşii care există în Australia, Chile și California.

Cititi si despre Producator Feteasca Regala Neagra.

Factorii care contribuie pentru răspândirea si succesul acestor struguri sunt o bună adaptabilitate la o gamă variată de climate si rezistență la ger, boabele având coaja groasă.

Pentru mai multe informatii accesati paginile Cabernet Sauvignon regele vinurilor, Cabernet Sauvignon suveranul gusturilor si Cabernet sau Merlot.

Producator Cabernet Sauvignon pret

Povestea vinului e destul de recentă și are doar câteva sute de ani. Prima atestare a vinului Cabernet Sauvignon este din secolul XVIII și a fost făcută in Franţa. Se spune ca Hector de Brane, un baron din Chateau Mouton, şi-a smuls din vie soiurile de struguri albi si a plantat in loc o varietate de struguri roşii denumita Vidure. Numele provine din cuvintele vigne dure, care se traduc prin vie rezistentă, sintagmă care descrie perfect soiul Cabernet Sauvignon. Se consideră că sauvignon este un derivat din franţuzescul sauvage care înseamnă sălbatic și se referă la faptul că acest soi este o specie sălbatică originară din Franţa.

Exista si o altă variantă a originii acestui soi, și anume că acesta ar fi soiul Biturica, amintit de Pliniu cel Bătrân care a fost utilizat de vechii romani pentru producerea vinului. In secolul XVIII această părere a fost foarte des răspândită și se considera că termenul Vidure e derivat din Biturica.

Cea mai veche atestare a acestui soi in afara Europei a fost făcută in Australia in 1820.

In timp Cabernet Sauvignon a fost amestecat de cele mai multe ori si cu alte varietăţi de struguri precum Merlot sau Cabernet Franc. Scopul a fost să se obţină un vin cât mai delicat și cât mai aromat. In prezent sunt preferate vinurile Cabernet Sauvignon 100% și acestea au o popularitate in creştere.

Un lucru demn de menţionat este că strugurii se pot utiliza pentru a produce vin atât copii cât și necopţi și dau naştere la doua vinuri diferite. Strugurii necopți vor produce vinuri cu o aromă vegetală, ierboasa, și strugurii bine copţi dau vinuri cu arome bogate de coacăze.

Foarte importantă este si afinitatea acestui soi pentru stejar, indiferent că este vorba de o perioadă de fermentaţie ori de îmbătrânire in butoaie. Stejarul va atenua taninii din vin. In plus stejarul va completa buchetul de arome al vinului cu note lemnoase de vanilie și mirodenii.

Din punct de vedere gastronomic acest vin se pune cel mai bine în valoare in momentul în care însoţeşte preparate simple din miel si carne de vita.  Carnea roşie se potriveşte cu acest vin pentru că proteinele atenuează și uneori anihilează complet unele caracteristici ale vinului, și permit notele fructate să fie mai pregnante.